Nothing

Sitter ute hos mor och far och gör mest ingenting. Jag har gjort det som jag kom för, nämligen äta, skriva ut lite blanketter och hälsa på syster... So now what? I don't know.

Waiting for my life to pass on by

Sitter och väntar på ingenting. Lägenheten är städad, har diskat, dammsugit och torkat golven. Vädret ute är inte direkt lockande, så vad skall man göra?

Har kollat efter bäddsoffor på nätet. Känns inte direkt lockande att köpa ny för flera tusen. Men det känns som om det är något som jag kommer att behöva. Inte för att folk sover här så ofta, men ändå... Eller så kanske jag bara borde köpa en ny säng...

Skall åka ut till föräldrarna i eftermiddag, syrran och hennes live-in lover kommer upp. Så jag skall väl spendera ett par nätter där ute. Känns inte direkt lockande, men vad gör man inte för familjen???

Home alone

I förrgår flyttade Frugan ut ur lyan. Eller ja, hon lämnade lite grejer som skall plockas upp idag. Det känns märkligt tomt nu, mest för att jag faktiskt har vant mig vid att bo med någon... Och för att jag inte har så mycket prylar, så ett rumt är mer eller mindre tomt, bortsett från min träningscykel :-).

Så jag ägnade gårdagen åt att flytta om alla saker, vilket var lättare sagt än gjort. Det tog hela jävla dagen! Jag avskyr min tunga, otympliga bokhylla som vägrar flytta på sig! Men nu skall jag bara städa också, så är det klart!

Och jag vandrar runt som ett övergivet spöke...

Life on the weird side...

Hängde med Tildus igår igen (som vanligt). Jag var ju tvungen att fly lägenheten eftersom det var flytt på G. Och det vill man ju inte vara med om.

Fikade, snackade, träffade en man vid namn Andreas... Och så King's Head på kvällen. Jag suger verkligen på att vara social. Men det funkade okej. Diskuterade Foucault (gillar), Sartre (gillar men håller inte med), Camus (gillar delar) och döda ryska författare (tråkiga)... Och Orwell (lovely såklart. Så jag var väl i mitt esse, så att säga.

Träffade några som jag inte gillade, träffade några som var schyssta. Så går livet ibland... Jag önskar bara att jag kunde ha lite roligt för en gångs skull, utan att tycka att folk är idioter. Men vafan. What can you do on the weird side of life?

Gråa hår och visdomständer

Det märks att jag börjar bli gammal. Inte nog med att mina visdomständer har börjat ploppa upp (två stycken på samma gång), jag har dessutom tre gråa hårstrån!
Nu när håret har börjat växa ut efter jag rakade av det för några månader sedan har jag insett att det är ett faktum. Förut hade alltid dolts av hårfärg, men nu är de där... Och jag är faktiskt road!

There's a bad moon a-rising

Det är sällan jag har sett en så trollsk måne som idag. Lite mer än halv, och smutsigt gul hänger den bakom slöjmoln utanför mitt fönster. Den har ännu inte stigit så högt på himlen att den har tappat sin storlek... När jag satt ute på balkongen tittade jag fascinerat på den medan jag rökte och tänkte: "Vem mer ser på den ikväll?"

Löjligt, I say!

Var och shoppade idag. Inte alls det som jag skulle göra egentligen, men det blev så. Fick hem två linnen, en Fred Perry-topp och ett par jeans. Och insåg att jag är verkligen, verkligen löjligt tjejig ibland.

Nästa vecka kommer en gammal vän till mig hit. Av olika skäl har han och jag inte setts på ca 3 år, men nu kommer han till Götet med sin bror och några polare för att se Rolling Stones. Och jag måste ju naturligtvis ha nya kläder att visa upp mig i när han kommer...

Varför gör jag såhär???

Just another day (in Paradise)

Ännu en dag av regn. Lyckades äntligen lämna tillbaka böcker till bibblan, träffade Matilda och Anna. Den senare var något upprörd då hennes pojkvän hade tvingats åka till psyk-akuten. Vi försökte få henne att må bättre genom att gå runt och titta på massor av Fred Perry-kläder.

Fika. Åkte hem. Retades lite med min fru. Pantade flaskor, vilket tog typ en halvtimme eftersom Hemköps jävla pantmaskin går sönder hela fucking jävla tiden. Väl hemma skall jag nu städa mina garderober (med stor betoning på plural). Sedan sömn... Forever.

Det vackraste...

...vårregnet någonsin faller ute. Hur kan man vara annat än lycklig?

Har promenerat runt halva staden idag, det har varit chill, trevligt och varmt. Ett par latte och lite mat senare åkte jag hem. Life is good.

Imorgon skall jag verkligen försöka ta mig ur sängen relativt tidigt, åka in till staden och lämna tillbaka böcker. Det är vad jag behöver göra.

Såg nassar på centralen idag, de var stora och fula. En polare åkte på stryk av samma sorts pers igår, inte kul alls. Förbannad som satan. Men vad kan jag göra?

The eternal question

Igår när jag ragglade hem (inte för att jag var full, utan för att jag hade enorma skavsår) funderade jag på just ingenting. Denna trend har fortsatt idag. Vaknade klockan 6 imorse för att gå upp och tvätta, och hör och häpna: Jag klev ur sängen enbart 10 minuter senare!!! Det måste nästan vara nytt rekord...

Dagen har gått åt till ovan nämna tvätt, att läsa om James Dean och dagdrömma. Inte så illa med andra ord. Frågan är bara vad man skall göra av morgondagen...

A day as usual

Har (som vanligt) chillat med Matilda. Vi har nu beslutat att hennes unges första ord kommer att vara "Sieg Heil" (Lite vänster-humor sådär). Bara så att alla vet. Fikade, chillade i en gunga och träffade Matttis. Tog en varm choklad på Cigarren, frös och jag åkte hem. That's my day.

Å just det ja... Såg Frugans nya lya. Den är liten, men fin. Iaf nu när det är nymålat. Den är vit och lila... *mums*

Dreaming...

Återigen en bra dag. Den började visserligen kasst med "jag vet inte vad jag skall göra med min tid"-känsla och huvudvärk, men det gick över. Drog in till staden för att möta Tildus och Anna, hängde med dem och Annas pojkvän som varje gång han drog ett skämt stirrade på mig för att se om jag skrattade. Träffade Tildus ex, som var trevlig och för en gångs skull pratade med mig. Kanske för att jag pratade med honom, vet inte riktigt...

Anyways. Shoppade en skjorta och en tröja, mycket nice. Drack latte och åt för dyr mat på Condecco. Åkte hem, gömde mig för grannen, snackade lite med Frugan, som jag tror blev irriterad på mig för att jag inte orkade lyssna på hennes gnäll. Läste lite i min James Dean-biografi och nu är jag ensam hemma.

Vad göra annat än att krypa ner i soffan och bara stirra ut genom fönstret? Det finns nog ingen som älskar att dagdrömma så mycket som jag.

Intriger, konflikter och en bra dag

Drog in till staden för att hänga med Matilda och Anna. Fikade och fick mer insikt i intrigen Matilda-Frugan. Känns som om jag återigen har hamnat i kläm, mellan två vänner. Men whatever. Jag har lärt mig min läxa, den här gången skall jag hålla käft och inte välja sida. Får se hur bra det kommer att gå...

Shoppade lite, hittade en BH och ett par strumpor and that's it. Känner mig irriterad av någon anledning (förmodligen över hela "komma i kläm"-grejen), skall sätta på AFI på högsta volym och städa lyan. Och om inte det hjälper får jag väl tvinga mig att gråta lite...

Annars har det varit en schysst dag.

Lovely night

Ännu en sömnlös natt. Min dygnsrytm är totalt snedvriden, men för en gångs skull är det inget problem. Hur kan det vara det när jag inte har ett enda måste i min vardag? Jag känner sakta hur jag börjar slappna av (efter en och en halv månads ledighet) och hur jag börjar trivas.

En del människor skulle säkert bli rastlösa och tycka det är tråkigt att inte behöva göra något på så länge, men jag älskar det. Jag kan sitta i timmar och bara stirra ut genom fönstret och drömma om dagar utan regn. Eller läsa böcker jag aldrig hade orkat med annars. Dricka mängder av te och gå och pissa 20 gånger.
Jag kan sortera mina t-shirts och luta mig tillbaka i sängen (uppbackad av 4 kuddar) och bara le.

Livet är för en gångs skull underbart.

Sammanfattning...

...av vad som har hänt sedan jag sist tog mig orken att skriva här (jag vet att jag är usel, har bara inte känt för att socialisera mig med min dator på sistone).

1) Matilda är fortfarande gravid och när hon kom till alkis-MVC konstaterade de snabbt att hon inte är alkis. Nervsammanbrotten fortsätter dock. *flin*

2) Var och såg Dropkick Murphys, vilket var underhållande, spännande och irriterande. Trädgår'n är inte alls en bra lokal och det var massor av fulla människor där som stötte i och på mig, Matilda och Frugan. Matilda slogs för min skull, vilket roade mig oerhört.

3) Igår skulle jag och Frugan sola i Slottskogen. Det gick dock inget vidare, det var på tok för fuktigt så man svettades hela fucking jävla tiden. Istället drog vi till en fik och hittade världens mest underbara uteservering med en touch av Italien. Så nu är jag totalt kär i stället. Synd bara att deras blåbärs-iste inte är veganskt.

4) Läsandet går trögt, har inte riktigt ro till det. Sakta men säkert tar jag mig dock igenom "Det rena landet" som handlar om svensk historieskrivning.

And that's pretty much it.

MVC equals fun?

Idag var min gravida väninna Matilda på mödravården för första gången sedan hon säkert visste att hon var på smällen. Det var underhållande. Hon ses nu som alkis och har blivit skickad till en speciell MVC för mödrar som kan få alkoholskadade barn. Barnmorskor är verkligen muppar hela bunten!!!

Frugan berättade för mig och jag höll på att fnissa ihjäl mig. Imorgon skall jag och Matilda träffas så att jag kan få höra detaljerna. Jag börjar äntligen bli lite friskare...

Cosa Nostra

Cosa Nostra har ett underbart romantiskt skimmer över sig. Det är något fascinerande med homosociala (manliga) sammanslutningar som svär varandra lojalitet och trohet. Tro dock inte att man inte har något val - det är bara det att det står mellan trohet och döden. Hur kan man låta bli att svepas med av något som detta???

Och boken är också underbar. Det är som att läsa en thriller eller deckare. Jag har knappt kunna lägga ner den sedan igår förmiddag.

Det känns som ett bra sätt att spendera Independence Day på.

Tydligen...

...är jag friskare än jag trodde, för när jag skulle sova igår gick det inte. Först runt fyra kom sömnen sakta smygande. Kanske beror det på det halsont som jag lider av, som mest känns som om någon har bränt sönder övre delen av min hals. Vad äter man i detta tillstånd? Så lite som möjligt är mitt svar...

Jag drömde inatt om Cosa Nostra. Det är något ypperligt fascinerande över gemenskaper som byggs på lojalitet intill döden. Kanske är det dags att påbörja den bok jag har köpt om dem. Det får nog bli dagens projekt.

Oh, poor me Del III

Frugan kom hem igår efter att ha varit borta nästan en vecka. Hon hade med sig isglass och nässpray till mig. I love her so much. Jag vaknade otrevligt tidigt imorse (ca 6) och kunde inte somna om, trots två magnecyl och två glas iskallt vatten. Så det var inget annat att göra än att ta på sig hörlurarna och låta sig drömmas iväg av Nick 13's röst.

Mat är numera ett okänt begrepp, har idag lyckats få i mig en macka och en kopp te. Men jag fick en gång rådet av en läkare att svälta ut febern, så jag kör väl på det.

Det enda jag orkar annars är att läsa. Just nu är det "Kung Leopolds vålnad" som gäller. Och jag gillar den. Sov ca fyra timmar mitt på dagen och kommer förmodligen att sova sött ikväll. Oh, sweet dreams.

Oh, poor me (again)

Hög på magnecyl och te med pepparmynta lyckas jag ta mig utanför lägenheten för att inhandla saker som är nödvändiga när man är sjuk:

Choklad
Mer te
Piggelin-glass
Mineralvatten i stora mängder

Upp till lägenhetshuset är en liten backe. Det tar mig 10 minuter att komma upp för den, med en kasse som känns som om den väger 100 kg, men förmodligen väger max 4 kg.

Nu är det bara att återgå till att vara avdäckad i soffan.

Oh, poor me

Jag har drabbats av den värsta förkylningen någonsin. Och jag skojar inte heller. Jag har inte varit såhär sjuk sedan julen -99, då jag hade körtelfeber. Det började med halsont igår eftermiddag och när jag skulle sova ynka fem timmar senare var mitt huvud stort som en ballong, det bultade och jag hade frossa.

Nu är det riktigt, riktigt synd om mig... :-(

RSS 2.0