Utröstad, mobbad och kränkt

Metro skriver idag om en pojke i Florida som har blivit utröstad ur hans egen klass - av de andra barnen! Orsak? Att pojken ses som störande och avvikande av de andra barnen, troligtvis för att han har Aspergers.

Mamman till barnet har anmält, men rätten ansåg att det inte var "psykiskt kränkande". Kanske inte, men det är mobbing på ett mycket otäckt sätt, och det borde därmed både vara straffbart och straffas. Det handlar inte bara om att ett barn bli utröstat ur klassen, utan att han tvingades ställa sig framför klassen och lyssna på vad de andra barnen tycker om honom, vilket var bland annat "störande" och "äcklig".
Att tvingas till att stå framför en klass och lyssna på detta är en form av mental stenkastning. Läraren, som satte igång detta, borde aldrig få vistas nära ett barn igen, och framförallt inte undervisa.


Sedan är det ju en historia för sig att författaren till artikeln kallar Aspergers syndrom för ett handikapp...

/Charlyene - som mest bara vill lägga sig ner och gråta

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Fjärilen

Tack så mycket för ditt stöd! Jag reagerade också på den där artikeln (vet inte om du har sett mitt arga blogginlägg om det) och jag tycker rent ut sagt att det är för jävligt!

2008-05-27 @ 11:26:53
URL: http://psykfallet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0