Vem har rätt att rösta?

Marie Söderqvist anser att inte alla borde ha rösträtt. Detta grundar hon på den okunnighet som Sveriges befolkning uppvisade inför valet 2006 när endast 48 procent kunde nämna vem som styrde landet.

Så vad är det då som skulle avgöra om man får rösta eller ej? Är det om man kan nämna statsministern vid namn och hans/hennes parti? Eller skall man kunna rabbla alla partier som sitter i riksdagen? och skall man rösta i kommunalvalet, måste man då kunna nämna  vilket parti som är i majoritet i kommunen? Och om man röstar i landstingsvalet, skall man då ha haft minst en personlig upplevelse av den offentliga vården under det gångna året? Bara för att man ska veta vad man pratar om....

Eller måste man ha en intelligenskvot på minst 90, kunna skriva sitt namn och läsa (och förstå) minst två meningar ur Harry Potter and the deathly hollows? Vem är det som skall avgöra vem som får rösta? Marie Söderqvist? Nejtack! Vem det än är som skall välja ut dessa som får rösta så blir det en subjektiv bedömning som luktar bajsbrunt.

(Och att Söderqvist skyller på att politiken inte längre engagerar, det är bara högerliberalt tjafs som visar på att för Marie är den enda rätta politiken den etablerade partipolitiken...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0