Fair Trade och klimatfrågan

Göteborg är INTE en Fair Trade City. De har lagt ärendet på is (mer eller mindre) i ett och ett halvt år, och tycks inte vilja ta ställning. Vilket är märkligt, med tanke på att Malmö inte verkade tveka. Men Göteborg är ju en bra stad om man gillar velighet.

Jag säger inte att om Göteborg blir en Fair Trade City så löser sig alla problem. Men det skulle visa på ett ställningstagande. Ett ställningstagande som visar på att man förstår att vi inte är ensamma på jorden, det finns människor i andra länder att bry sig om. Och hur kan ett sådant ställningstagande vara fel?

----

Lars Franzén, professor i geovetenskap vid Göteborgs Universitet, påstår att människor har blivit grundludare i debatten kring klimatfrågan. Att koldioxid-kurvan går i cykler om ca 1000 år och att det inte är människan som har skapat den uppgång vi nu ser.

Om han har rätt eller fel vet jag inte. Men det tycks märkligt att uppgången är så tvär just när människan börjar släppa ut stora mängder ämnen i atmosfären. Som om det vi gör inte spelar någon roll...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0