Om Borders and Boundries (en liten förklaring)

Okej, jag ber om ursäkt för att ni läsare fick en massa konstiga inlägg slängda i ansiktet. Detta är trots allt inte en blogg om konstiga sociologiska frågor. Men det är sådant som rör sig i mitt huvud, och jag var tvungen att få ur mig det på något sätt.

Det är blir så konstigt när man inte vet vem man själv är. Jag har ingen aning om det ens finns ett "jag" inuti mig, och det är oerhört frusterande. För det känns på något sätt som om allt som tillsammans bildar mitt "jag" är skapat av något annat - biologi, socialisering, yttre påverkan, kultur... Vad är individen i mig? Finns det ens något som är individ i mig? Eller är allt jag är en produkt av yttre faktorer?

Det är därför som jag intresserar mig för samhället och människorna i det - för att på något sätt känns det som om jag måste ta reda på vad andra människor är, och hur de fungerar, innan jag kan ens börja att förstå mig själv. Jag måste förstå samhället som sådant för att veta min plats i det. Jag måste förstå hur jag passar in, hur andra fungerar, hur jag fungerar - för jag blir tokig snart av att svänga fram och tillbaka i relativismens otäcka pendel. Det är ett vidrigt sätt att leva, för det finns ingenting (absolut INGENTING) att hålla sig fast vid.

Så... Ibland tar denna osäkerhet överhanden, och resulterar i inlägg som de fyra föregående. Det är min ursäkt.

/Charlyene - förlorad

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: psykiatrin.blogg.se

Det där jaget som man jagar under jag om det egentligen finns när man behöver det, vad är ett jag.. Jag vet inte..

Nu gör jag diagnos sidor..

om du har en diagnos du vill berätta om så mejla

till [email protected] och berätta hur du vill bli bemött

av psykiatrin utifrån den samt symtom så vore det nice :)

Kom in å kolla sidan...

Kram P

2008-08-24 @ 17:59:34
URL: http://psykiatrin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0