Skaffa INTE barn!

Det pratas mycket om barn. Om att ha eller inte ha. Om männens rätt vid aborter, om kvinnans rätt till val. Om varför man inte vill ha barn. Vissa som uttalar sig MOT barn framstår mest som patetiska partyprissar som är alltför egocentriska för att kunna tänka sig att ta hans om ett annat liv. Men det får stå för dem.

Värre är att jag inte har hört det ifrågasättas den sk "naturliga" rätten till att skaffa barn. Och om det gör det, är det ifråga av avvikanden, dvs förståndshandikappade, pedofiler osv. Men är det så självklart att den "vanliga" människan skall ha rätt att skaffa barn? Det känns som att rätten till att skaffa barn är normen, medan varje fall som väljer att INTE skaffa barn skall debatteras och diskuteras.

Jag anser INTE att alla skall ha rätt till barn. Snarare anser jag att barnafödande skall vara undantaget istället för reglen.

Varför? För att vi lever i en pissig värld. Vår värld är sjuk och vi mår dåligt. Detta handlar inte om någon form av födselkontroll för att hålla nere befolkningen, för att på så sätt spara på våra resurser. Oh nej. Om vi ville skulle vi kunna försörja långt fler än vad som existerar idag. Det skulle krävas en stor omställning, men det skulle gå. Om vi alla bara hjälpte till lite mer, och fördelade resurserna på ett vettigare sätt över jordklotet.

Men ändock är världen sjuk. Att leva innebär att lida. Vissa tänker bara inte så mycket på det som andra. Men att uppfostra ett barn till ignorans är inte ett bra sätt att unvika lidandet. Ett barn fött i Sverige idag (jag väljer Sverige som exempel eftersom det är mig närmast) kommer (med all sannorlikhet) att genomleva:
ökad kontroll över det privata livet och en kränkning av integriteten,
statusstress eller utanförskap om barnet inte hakar på stresstrenden,
osäkerhet både i det privata livet och identiteten,
men också i en större skala då vi lever i ett risksamhälle,
arbetslöshet och rädsla för att inte kunna försörja sig själv,
osäkerhet vad det gäller boende,
den nedvärdering av det egna jaget som kommer av en liberal politik där individen beskylls för motgångar,
förmodligen någon form av psykisk sjukdom, exempelvis depression,
utanförskap pga att barnet tillhör en grupp som inte tillhör den maximala normen, möjligtvis då hen har föräldrar inflyttade från annat land, hen är icke-hetero, icke-man etc.,
...and the list goes on and on....

Det är löjligt att tro att ett barn som föds idag kommer att leva ett liv där hen kommer att vara lycklig större delen av tiden. Det är snarare ett undantag än en norm. Så... Sluta föda barn, skaffa inte barn, ta ert ansvar och gör det enda rätta för att unvika lidande: Använd preventivmedel! Och utnyttja svenska vårdens goda resurser till abort!

Kommentarer
Postat av: Kristofer

Fan, ett tag trodde jag att jag i princip var ensam i världen med att ha de åsikter om barnafödande som du - mer eller mindre - presenterar här. Min pessimistiska syn för samhällsutvecklingen gör att jag sedan ett par år tillbaka valt att inte skaffa barn.

2008-04-20 @ 20:46:35
URL: http://elegansen.blogspot.com
Postat av: Dizzy

Ville bara meddela damen om att jag saknar henne :)

*massor med kramar*

2008-04-20 @ 23:23:46
Postat av: Irena

gillar det du skrev. jag kan ofta känna att det är jobbigt att behöva se efter mig själv hehe..o tänk då om jag dessutom hade ett barn som jag var ansvarig för? skrämmande tanke. jag har också läst att mänskligheten inte kommer bestå för evigt, det finns vetenskapliga belägg för det.

2008-04-27 @ 12:11:51
Postat av: Charlyene

Till Irena.

Tack så mycket!

Och att mänskligheten inte kommer att bestå för evigt är väl ganska självklart: antingen utrotar vi oss själva, eller så utrotas vi av något annat, eller så utvecklas människan till något annat genom evolutionen. Det sistnämnda kommer dock att ta låååång tid...

Men även om man tänker i ett kortsiktigt perspektiv finns det egentligen ingen anledning att skaffa barn, förutom ens egen själviskhet.

2008-04-27 @ 15:40:03
URL: http://charlyene.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0