Om nyfikenhet och den egna bubblan

Det finns så mycket man kan irritera sig på i världen. Småkids som tror att de äger staden, föreläsare som inte vet vad de pratar om, människor som stannar mitt framför en på stan - listan kan göras oändlig. Men nummer ett på min irritations-lista just nu är människors avsaknad av nyfikenhet.

Jag förstår människor som inte kan mycket, som inte har en god allmänbildning, som inte tar till sig speciellt mycket av det som händer och sker i världen. Men det jag inte förstår är de som verkligen inte VILL lära sig något mer, som inte vill förstå, som inte vill undersöka, som bara låter saker och ting flyta på - som inte reflekterar och funderar.

Varför är det såhär? Varför tycks människor aldrig intressera sig för något annat än det som direkt påverkar dem själva?

Jag känner människor som aldrig läser en dagstidning, som inte har läst en bok sedan gymnasiet, och som inte någonsin diskuterar något annat än sensations-nyheter.

Jag känner människor som är så inslutna i sina egna små bubblor att de verkar ha glömt bort att det bor 6 miljarder (give or take a few :-)) människor till på vår planet.

Varför är det så? Kan någon förklara för mig? För jag är nyfiken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0