Egen lärare - inte något för alla

Det har pratats mycket om den svenska skolans svagheter. Och de är många. Men att hyra in en egen lärare till sina barn, det är att gå fel väg för att rätta till problemen. Jag förstår att dessa föräldrar vill att deras barn skall ha bra undervisning, jag förstår att de är oroliga och jag tycker att det är bra att de engagerar sig.

Men att öppna upp för ens möjligheten att problem inom skolan skall lösas utanför skolan är att bana ny väg - på ett negativt sätt. Om fler och fler föräldrar tar till denna lösning kommer skolan snart att inte längre se det som ett problem, vilket leder till att de som kan betala för sig får bättre undervisning - resten får nöja sig med den undervisning som skolan erbjuder.

Å andra sidan, att använda sig av argumentet att skolan har förändrats och att undervisningen ser annorlunda ut nu än när föräldrarna gick i skolan håller inte. Det är svagt och det är tunt och det idiotförklarar föräldrarna som tydligen inte kan skilja på bra, men annorlunda undervisning och enbart annorlunda undervisning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0