Bokrea

Har köpt böcker på bokrean idag. Den är sannerligen årets största högtid för mig. Jag firar t.o.m. med att tända ljus! Det ni! Försök att hitta en större bokonanist än jag... Hittar ni någon säg till! Jag vill gärna träffa den personen.

Men iår var det ganska tomt på hyllorna på bokrean, tyvärr... Köpte bara 6 böcker, och vi får se om det blir fler.

Böckerna jag köpte var:

Tankens lätthet, tingens tyngd av Sven-Eric Liedman (älskar hans böcker, de är underbara och tankeväckande)
The progressive manifesto redigerad av Anthony Giddens (som den sociologinörd jag får man väl köpa en Giddens-bok, eftersom han är ett av de största namnen inom sociologin idag. Gillar hans språk, men inte hans tankar)
Porr - en bästsäljande historia av Mattias Andersson (låter intressant, och jag gillar att få nya perspektiv på saker och ting)
Politiska mord av Göran Rystad (mord *mums*, politik *mums*, politiska mord *dubbelmums*
At the end of an age av John Lukacs (älskar vetenskapsteori! Jag är en nörd, vad kan jag säga?)
Big Bang av Simon Singh (Måste ju få sin naturvetenskapliga dos också, så att man inte helt snöar in sig)

Jag längtar verkligen tills jag har tid att läsa dem!
Tyvärr är jag så organiserad att jag har gjort upp en läslista för mig själv, och tänker följa den strikt, så jag får vänta ett tag innan jag får grabba tag i dessa. Som tur är har jag massa annat spännande att läsa innan, bland annat en bok om Marilyn Monroe och en om de vita bussarna till Sverige (historienörd, anyone?).

Så okej. Jag är nördig, jag älskar att läsa och jag älskar att äga böcker. Varför? Det är inte så mycket ägandet i sig som tillgängligheten. Att när som helst kunna ta fram en av favoritböckerna, bläddra i den och känna papprets yta mot fingertopparna. Att kunna läsa de där speciella orden, och veta att de orden är på sätt och vis mina. Ingen kan ta dem ifrån mig. Egoist - javisst!

Nope. Dags att lägga sig i badet! (Med en bok såklart...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0