Är det bra nu?

Nyamko Sabuni satsar nu 100 miljoner av statsbudgeten för att skapa jämställdhet i kommunerna. Bland annat förskolor och vårdinstanserna skall ta del av detta.

Så... Ett citat är på sin plats: "Regeringen har nu fattat beslut om att stödja SKL:s höga ambitioner på jämställdhetsområdet och anslår 100 miljoner kronor i syfte att stödja detta historiskt viktiga jämställdhetslyft. En satsning som syftar till att göra skillnad för enskilda kvinnor och män, flickor och pojkar i deras vardag."

Och kanske ett par kommentarer...
För det första är detta inte höga ambitioner, 100 miljoner är en droppe i havet mot vad som borde göras.
För det andra är detta inte det historiskt viktiga jämställdhetslyft som man skulle kunna tro, det är en bra satsning men vem kommer att minnas det om 100 år?
För det tredje betonas individen, vilket är viktigt. Men de glömmer strukturerna... Eller förnekar att de existerar.
För det fjärde: Vad händer med alla de delar av samhället som inte påverkas av denna satsning, skall de bara glömmas bort? Tex företag, staten själv, klubbliv osv...
För det femte: Var är erat utvidgade perspektiv? Var är kampen för att man skall slippa pressas in i mallen man/kvinna? Var lite queer för fan!
Och slutligen, för det sjätte: Jag hoppas ta-mig-fan att ni inte nöjer er nu! Jämställdhet är en process, inte en satsning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0