Respekt, självmord och en jäkla massa pengar

Det finns ingen respekt för lärare idag. No shit! vem kan respektera lärare när vi inte respekterar någon annan? Och hur kan vi respektera lärare i en skola som står maktlös mot samhällets urvattning - av värderingar, av värden, och av respekt överhuvudtaget? Jag talar inte om att den konservativa våta drömmen, där alla ungdomar respekterar alla vuxna. Punkt. Utan om ett samhälle där medmänsklighet går först, oavsett vem det gäller.
Lärare idag lär eleverna sådant som de inte behöver veta, sådant som de glömmer. Skolan är en plikt som behövs för att kunna visa upp ett papper, inte något som ger ett jobb. Otrygghet på arbetsmarknaden skapar otrygghet i skolan.


----

Unga turkiska män i London tar livet av sig. Inte alla naturligtvis, men en högre andel än i resten av befolkningen. Som skäl anges inte psykiska problem, utan att de inte har någon framtidstro. Och att självmord är ett hedervärt sätt att dö. Japp. Det ÄR ett hedervärt sätt att dö. Det är det ENDA sättet att dö på när man själv har bestämmanderätt. Jag har svårt att finna tragiken i detta, förutom att det är sorgligt att det finns en befolkningsgrupp som känner sig så utsatt och så hopplös.

----

Slutligen så skriver SvD om det demokratiskt riktiga i att "obducenten och allmänläkaren" (som ni säkert har hört talas om) fåt sitt skadeståndskrav prövat. De dömdes inte för mord, utan för att ha styckat en kropp, och blev därmed av med legitimationer och blev arbetslösa. Tänk om alla som inte får ett jobb kunde stämma staten på detta sätt? Det är ju trots allt regeringens arbetsmarknadspolitik som avgör hur många jobb det finns. Eller hur var det nu?

Kommentarer
Postat av: Christer Ericsson

Det är knappast "regeringens arbetsmarknadspolitik som avgör hur många jobb det finns" i någon större utsträckning. Regeringen kan balansera budgeten så ränteläget och inflationen inte missgynnar jobbskapande, se till att det finns utbildning av god kvalitet som motsvarar efterfrågan, och se till att det finns infrastruktur som inte lägger hinder i vägen för naturligt jobbskapande. Men hur skulle "arbetsmarknadspolitik" över huvud taget kunna skapa jobb? Annat än subventionerade sådana, som andra får betala för? Ännu mindre kan "arbetsmarknadspolitik" "bestämma" HUR MÅNGA jobb det finns. Vad du säger är floskler, förefaller det mig. Eller skulle du vilja förklara logiken?

2008-01-06 @ 13:14:50
Postat av: Anonym

Läkarna har för övrigt inte dömts för styckningen. Domstolen _pekade_ ut dem som skyldiga för styckningen utan att ha någon rätt att ta ställning till detta eftersom rättegången inte avsåg styckningen. Frågan handlar inte heller om demokrati utan om rättssäkerhet. Tre fel av tre möjliga, grattis!

2008-01-06 @ 15:05:04
Postat av: Charlyene

Till Christer:

Jag var ironisk.

2008-01-06 @ 16:06:55
URL: http://charlyene.blogg.se
Postat av: Charlyene

Till anonym

Okej, de dömdes inte för styckningen du har helt rätt. Mitt misstag... Dock anser jag att rättsäkerhet är en viktig fråga inom demokratin.

2008-01-06 @ 16:11:28
URL: http://charlyene.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0