Natt och Dag

Upp klockan 7 för att tvätta.

Jag vet att det finns människor som går upp så dags eller ännu tidigare nästan varje dag, men för mig är det ovant. Jag är bortskämd och lat. Jag älskar natten, skulle hellre vara ett nattlevande djur än ett daglevande. Speciellt tiden mellan två och sex på morgonen är underbar. Det är då som jag är som mest kreativ, som mest levande.

Samtidigt gillar jag att gå upp tidigt. Inte själva kliva ur sängen-grejen kanske, men när man har tagit sig ur täckets värme, fått i sig den första ciggen och man börjar vakna till. Inte för att det syns på en, ögonlocken hänger fortfarande nere vid knäskålarna. Men jag har hört att bulldog-looken är på väg tillbaka igen! Eller kanske inte.

Jag vill ha det bästa av två världar. Vi lever inte i ett 24-timmarssamhälle, vill man delta måste man vara vaken på dagarna. Inte heller vill jag vara utan solen, värmen och alla andra som är vakna under den ljusa delen av dygnet. Samtidigt vill jag ha nattens trygghet, dess lugnande inverkan på mig, dess tysta smekning över min rygg. Därför är jag glad att vi inte lever i 24-timmarssamhället. Natten skulle inte alls vara lika lockande om det fanns (många) andra som var vakna då.

Jag vill inte behöva välja! Jag kan inte välja! Varför är det så att människor måste ha sömn???

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0