Solidaritet

Efterkrigstidens manlighet i USA skapades av krig. Första- & andra världskriget, Korea, Vietnam... Listan kan göras lång. Idag har vi Irak, för trenden fortsätter. Alltid skall det finnas en fiende, oavsett om den fienden heter kommunism, nazism eller diktatur. Och ur detta skapades en manlig norm. En norm om att man skall värna och skydda och ha kontroll.

Men Sverige då? Generationerna efter andra världskriget - vad fick de? De växte upp med neutralitet och kompromiss. Är det därför som vi har "i pincip-mannen", dvs mannen som säger sig vara för jämställdhet men inte lyfter på arslet? Göran Persson är en sådan man. Jag har ännu inte bestämt mig om Reinfeldt. Det kan visa sig att han är mer radikal (på sitt eget lilla vis) än Persson någonsin varit.

Jag hatar Sverige. Det sägs vara världens mest jämställda land för att mer än 90 % av kvinnorna arbetar, men jag tror fan inte på att det är så man mäter jämställdhet. Detta är ett land av förljugenhet, av kompromisser, av neutralitet (som om det någonsin har varit en bra sak) och ett land av att aldrig säga vad man egentligen tycker. Och varför? För man är rädd att vara ensam om en åsikt.
    Vi är det där lilla landet som alla hatar, för ingen kan egentligen lita på oss.


Och visst, på mellanstatlig nivå så litar de på oss. På överstatlig också för den delen. Vi är ett land man kan lita på - egentligen. Bara det att ingen inom landet kan lita på det. Och ingen inom landet kan lita på någon annan. Hur många personer litar du på till 100 %????

Det här med missnöje är något som tillhör moderniteten. Den kommer av kapitalismens främsta mål - tillväxt. Att ackumulera pengar, makt, vad som helst, bara högen av det växer. Därför når vi aldrig våra mål.

Mannen kommer aldrig att bli "en riktig man" för ingen vet vad det är. Kvinnan är alltid något misslyckad, för idealet är ouppnåbart. Alla prylar, alla pengar, alla kapitalvaror som vi köper, byter, slänger, säljer, ger bort, glömmer, dödar...

FÖRSTÅR INGEN ATT ALLTING ÄR SÅ JÄVLA FEL?????

Och jag är en del av felet. För felet är att det inte finns någon solidaritet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0